December 4, 2023

Turnir v Banja Luki, končno 5. mesto!

2 min read

V soboto 30.6 se je začel mednarodni floorball turnir v Banja Luki (BIH), kjer so nastopale ekipe iz Češke, Bosne in Slovenije. Med njimi tudi Floorball klub Zagorje. 1. tekma skupinskega dela, je našim fantom dala neke smernice o kakovosti ekip na temu turnirju. Prve dve tretjini so bili naši fantje povsem konkurenčni kasnejšim finalistom FBK Gromovi, rezultat je bil 0:0. 3. tretjino pa so igralci FBK Gromovi izkoristili daljšo klop in premagali naše fante z rezultatom 5:0. Naslednji tekmec so bili T.J Sokol Benatky iz Češke. 1. tretjino so bili naši fantje ponovno v igri za pozitiven rezultat vendar so Čehi pokazali svoje kvalitete in na koncu nadigrali naše fante z rezultatom 9:2 (strelca: Jaušovec 1x,
Relič 1x ). Naslednje jutro je naše fante čakala zadnja tekma v skupinskem delu proti ekipi FBK Lavovi (BIH). Naši fantje so odigrali super tekmo in premagali nasprotnike z rezultatom 9:0 (strelci:Sotlar 3x, Dragan 2x, Jaušovec 2x in Bučar 2x), treba je pohvaliti vratarja Janija Dolenca, ki je svoja vrata ohranil nedotaknjena. Ekipa je v skupinskem delu zasedla končno 3. mesto in se je kasneje pomerila z tretjeuvrščeno ekipo B Skupine Illoset Ketut (CZE). Šlo je verjetno za eno najboljših tekem ekipe FBK Zagorje nasploh kajti fantje so prikazali toliko požrtvovalnosti in želje po zmagi, da se je dober rezultat na koncu moral poznati in res se je. Igralci FBK Zagorja so igralce Illoseta presenetili z visokim pokrivanjem, kar jim je delalo ogromno težav. Povedli so igralci Illoseta vendar jim naši fantje niso ostali dolžni in spreobrnili rezultat na 3:1. Na koncu 3. tretjine je bil rezultat že 5:4 v korist igralcev Zagorja, tako da so nasprotniki na igrišče postavili še 6 napadalca in vrata pustili prazna, kar pa so Zagorjani kaznovali in končni rezultat je bil 6:4 v korist Zagorja. Treba je ponovno pohvaliti res odličnega vratarja Janija Dolenca, ki je v zadnjih minutah ubranil neverjetne poskuse Čehov. Strelci zadnje tekme: Jaušovec 3x, Dragan 2x in Ambrožič 1x. Ekipa FBK Zagorja je tako zasedla končno 5. mesto na turnirju. Treba je še omeniti najkoristnejšega igralca na in ob igrišču, to je 54. letni Miran Odlazek, ki kljub starosti velja za enega najboljših posameznikov v ekipi. Njegova želja po zmagi je res osupljiva in daje našim fantom prepotreben zagon in željo po uspehu.

Šlo je za nepozaben dogodek in fantje komaj čakajo na nove izzive, nova tekmovanja na katera se bodo z veseljem odzvali. FBK ZAGORJEEE!

More Stories

You may have missed

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.