February 5, 2023

Igor Gavrilov in “dodana vrednost”

3 min read

Kdo je igralec, ki že 3. leto zapored nastopa v 2. Slovenski floorball ligi za ekipo iz Zagorja ? Gre za 46. letnega Igorja Gavrilova, bivšega igralca Ruske ekipe Pro Sports Team, ki je na čelu z njim 2x osvojila lokalno floorball prvenstvo v St. Petersburgu (Rusija). Za vednost, mesto St. Petersburg ima približno 20 registriranih klubov, kar je več kot celotna Slovenija.  Poleg Ruskega prvenstva pa se Igor Gavrilov lahko pohvali tudi z osvojenim največjim Ruskim mednarodnim turnijem, ki je v svetu floorballa znan kot Gagarin Cup.

JWRHcdzSliM

Igor Gavrilov na sredini zgoraj

Njegova floorball kariera sega nazaj v leto 2005. Pred floorbollom je svoj prosti čas posvečal dvoranskemu nogometu oz. futsalu nato pa nekega dne na trening, na začudenje soigralcev prinesel floorball palice. Kot pravi Igor, nekaterim soigralcem šport ni bil zanimiv, nekateri pa so ga vzljubili do te mere, da so se z njim začeli ukvarjati čedalje bolj resneje. Soigralci Igorja, tako kot on sam, so bolj kot ne vsi profesionalni športniki iz različnih panog športa kot je npr. smučanje, orientacijski tek, triatlon itn…, nekateri so bili celo člani Ruske reprezentace, kar pa je bilo dovolj za prve nastope na floorball prvenstvu St. Petersburga.

Ime ekipe Pro Sport Team izhajalo iz njegovega lastnega podjetja. Ekipa je leta 2006  začela z nastopi v ligaškem tekmovanju in že naslednje leto zaigrala v finalu. Leta 2008 je ekipa ponovno nastopala v finalu prvenstva St. Petersburga le da jim je takrat po izvajanju kazenskih strelov uspelo osvojiti naslov prvaka . Kot pravi Igor, takšnih občutkov in takšnega vzdušja še ni doživel nikoli. V naslednjih letih je ekipa osvojila kar nekaj turnirjev in bila vedno med najboljšimi tremi v  prvenstvu St. Petersburga.

 clank

Članek Ruske revije “OVERTIME”

Po končani profesionalni poti, je ekipa nastopala v kategoriji veterani. Imajo več nastopov na mednarodnih turnirjih, dvakrat celo na najmočnejšem turnirju na svetu Prague Open, kjer so nazadnje izgubili proti kasnejšim prvakom turnirja, ekipe iz Finske. V zadnjih letih pa so “veterani” ustanovili novo ekipo Gatchina Team, ki nastopa v regionalnem prvenstvu (Leningrad). Leta 2018 se je ekipa celo uvrstila v finale prvenstva vendar izgubila. 

6VYN29vpS80 (1)

Igor Gavrilov, prvak St. Petersburga

In kje je tukaj Floorball Klub Zagorje? Glede na to, da je v našem klubu že kar stalnica, da se treningov udeležujejo člani iz različnih držav Evropske unije, z izbiro Igorja nismo bili presenečeni. Igor trenutno živi v Sloveniji, kajti njegovo podjetje se ukvarja s prodajo športne opreme in zajema zahodni trg. To je glavni razlog zakaj je Igor moral zapustiti Rusijo in se preseliti v Slovenijo. Ampak zakaj prav Zagorje ? Kot pravi Igor, ne samo zato, ker je klub najbližje njegovemu domu pač pa tudi zaradi odnosov, prijaznosti, tekmovalnosti in vzdušju, ki vlada v ekipi. Igor Gavrilov za FBK Zagorje pomeni ogromno, ni samo igralec z dolgoletnimi mednarodnimi izkušnjami pač  pa profesionalec, garač, dober prijatelj,  in tista “dodana vrednost”.  Po besedah predsednik kluba Urbana Baša: “vedno na voljo, dober primer za učenje” in Vodje ekipe Bernarda Jaušoveca: “Užitek je igrati z njim!” vemo, da gre za odličnega floorballista in še boljšega človeka. Igor rad uživa v kapljicah slovenskega vina, sploh če si ga privošči v Bohinju. 

23517919_1329773940460961_3724404532709973053_n

Igor Gavrilov v dresu FBK Zagorja, levo zgoraj

More Stories

You may have missed

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.