July 20, 2024

Turnirji 13/14

Pozdrav poletju 2014

Športno društvo FBK Zagorje je 9. julija nastopalo na turnirju Pozdrav poletju 2014 v Sori pri Medvodah. Ta turnir bo fantom posebej ostal v spominu kajti to je turnir kjer so fantje osvojili svojo 1. trofejo. Pot do trofeje je bila kar dolga. 1. tekmo  so fantje igrali z odličnimi mladimi florbalisti iz Insporta in tekmo dobili z rezultatom 6:4. Naslednjo tekmo so fantje odigrali z ekipo Pivingi vendar žal izgubili z rezultatom 2:5. Vseeno se je že vedelo, da bodo naši fantje igrali v polfinalu turnirja in ker so bili drugi so dobili za nasprotnika tudi kasnejšega zmagovalca turnirja. Na začetku tekme so se fantje dobro upirali nasprotnikom in celo povedli z rezultatom 2:1 vendar so zaradi utrujenosti popustili in izgubili visoko z rezultatom 2:8. Nato je sledila zadnja tekma in to tekma za 3. mesto. Ekipi sta si izmenjavala vodstvo vendar so domačini turnirja 2min pred koncem že vodili z rezultatom 6:4. Nato so naši fantje zadeli dva zadetka in izsilili podaljšek, sledilo je še zadnjih 5 napornih minut. Po dveh minutah igranja v podaljšku so naši fantje prestregli žogico na nasprotnikovi polovici in zadeli za zmago. To ni bila le zmaga, to je bila zmaga za pokal zaradi katerega je bilo v tem letu potrebno vložiti ogromno dela.

 

Thunder cup 2014

Športno društvo FBK Zagorje je v soboto 7.6 nastopalo na turnirju Thunder Cup, ki so ga organizirali domačini kluba FBK Thunder Jesenice. Zaradi velikega števila igralcev je FBK Zagorje nastopalo na turnirju z 2. ekipama in sicer A in B. B ekipa je vse štiri tekme izgubila, drugačna pa je zgodba pri A ekipi. FBK Zagorje A je na turnirju v skupinskem delu vknižilo 2 zmage in 2 poraza, tako da so fantje zasedli končno 3 mesto v skupini in so v nadaljevanju igrali tekmo za 7. mesto katere zaradi utrujenosti niso bili zmožni odigrati optimalno. To so bile prve točke na tovrstnih tekmovanjih in to je le še en dokaz, da fantje pridno trenirajo in si zaslužijo tudi kaj več kot nastopanja le na turnirjih.

10308084_10152413931796070_8717041801351132393_n

1. Velikonočni FATPIPE turnir

ŠD Floorball klub Zagorje je 21.4 nastopalo na svojem 1. turnirju. Šlo je za 1. Velikonočni FATPIPE turnir v Sloveniji in se je odigral v Gorenji vasi v Poljanah. Naša mlada neizkušena ekipa se je pomerila v B skupini a nažalost vse tri tekme izgubila. Vendar fantje so se dobro upirali nasprotnikom in dali vse od sebe. Prve dve tekmi so izgubili z identičnim rezultatom 2:0, zadnjo pa z 6:2 (Za FBK Zagorje sta zadela Zmago Cerovšek in Rok Pance).

fatpipe-logo

You may have missed

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.